We moeten omschakelen naar circulaire economie

We moeten met elkaar de switch gaan maken. Volgend jaar is het jaar dat we onze kennis en creativiteit – ons aarde tovenaarschap mogen vormgeven. Inspiratie daartoe kunnen we goed gebruiken: 

Top artikelen ter inspiratie:

We moeten omschakelen naar circulaire economie
Architect Thomas Rau.

“De economie van vandaag is niet gebaseerd op kringloopdenken, maar is juist lineair. We winnen grondstoffen, maken er spullen van, verbruiken ze, en gooien ze weg. Zo gaan kostbare grondstoffen defini­ tief verloren. Bovendien vervuilen we het milieu tijdens de levenscyclus van de spullen, bijvoorbeeld door co2 uit te stoten in de productiefase. Die manier van doen spot met de wetten van een gesloten systeem. Het is onhoudbaar.”
https://www.triodos.nl/downloads/over-triodos-bank/kleur-geld/economie-opnieuw-uitvinden.pdf?audience=About+Triodos

 

Welvaart zonder groei
Tim Jackson over het loslaten van de groei-economie.

Jackson: “Ons begrip van welvaart leunt te eenzijdig op groei in economische zin. Bedrijven en politici moedigen mensen aan om, met geld dat ze niet hebben, dingen te kopen die ze niet nodig hebben.We tarten met zijn allen de grenzen van wat de aarde aankan.” Een economie zonder groei is niet gemakkelijk te realiseren, geeft hij grif toe. Jackson: “Dat vergt een volledig andere structuur waar we langzaam aan moeten bouwen. Lees alles op: http://dekleurvangeld.nl/welvaart-zonder-groei/

Dit bericht is geplaatst in duurzaamheid, educatie, natuur. Bookmark de permalink.