Visie

De uitgangspunten (je kunt het ook de  ‘spirituele basis’ noemen) voor dit festival zijn:

eeinheid2Onderlinge verbondenheid
Wij geloven en zien de onderlinge verbondenheid van alles dat leeft. Alles is energie, ook onze gedachtes. Wat we hier doen heeft invloed op de andere kant van de wereld. Elke opgelost verdriet draagt bij aan het verminderen van het wereldverdriet. Elk gezamenlijk vieren en vertrouwen in elkaar draagt bij aan het totale geluksgevoel. Niemand is te klein om een verschil te maken. De Maya’s zeggen In Lak’ech – dat betekent:  ik ben een andere jij. We zijn verbonden én we zijn uniek.Niemand is te klein om een verschil te maken.  Niemand is te klein om een verschil te m

loveLiefde
We geloven dat liefde altijd een antwoord is.

 Alles is mogelijk.
 We geloven dat alles mogelijk is als je wens en intentie zuiver zijn en vanuit je hart komt. Want het hart staat in één lijn met de Bron en vanuit de bron zijn we met alles verbonden. Want het hart staat in één lijn met de Bron en vanuit de bron zijn we met alles verbonden.Want het hart staat in één lijn met de Bron en vanuit de bron zijn we met alles verbonden. Want het hart staat in één lijn met de Bron en vanuit de bron zijn we met alles verbonden.

dankbaarheidDankbaarheid
“live with an attitude of gratitude.”
Het is niet de vreugde die ons dankbaar maakt, maar dankbaarheid die ons blij maakt. De vibratie van dankbaarheid is zelfs nog sterker dan die van liefde.  Dankbaarheid kan je leven veranderen. Een dagelijkse oefening in dankbaarheid blijkt  een boost te geven aan je immuunsysteem. En er is zo veel om dankbaar voor te zijn…“live with an attitude of gratitude.””live with an attitude of gratitudelive with an attitude of gratitude.”

time_artTijd = Kunst
Tijd is niet de uren van de klok, want deze herhalen zich steeds. Tijd is uniek – geen moment is hetzelfde. Eén enkel uur kan een eeuwigheid lijken, maar soms vliegt het uur voorbij – het hangt er maar vanaf wat je in dat uur beleeft. Tijd vraagt om geleefd te worden, en leven is een kunst; je kunt het zelf creëren;  KUNST is (MUZIEK en alle vormen van CREATIVITEIT) de meest krachtige manier om de aarde te veranderen. KUNST is  de meest krachtige manier om de aarde te veranderen. Tijd vraagt om geleefd te worden, en leven is een kunst; je kunt het zelf creëren;  

groeiWe zijn nergens ‘tegen’, we zijn ‘voor’!
Voor de vrede. Tegen bevat een oordeel, een antireactie. Daarmee geef je energie aan dat waar je tegen bent en volgens de wetten van het iniversum geldt: wat je voedt groeit. Daarom zijn we vóór! Een positieve insteek: met open hart, gevuld met liefde en dankbaarheid.Voor de vrede. Tegen bevat een oordeel, een antireactie. Daarmee geef je energie aan dat waar je tegen bent en volgens de wetten van het iniversum geldt: wat je voedt groeit. Daarom zijn we vóór! Een positieve insteek: met open hart, gevuld met liefde en dankbaarheid.

vredeDe kracht van SAMEN

Als we samen komen in intentie en gebed, zal de kracht van onze intentie versterkt worden in de vortex. Laten we vieren, samen onze droom dromen, en onze prayers aan het vuur meegeven.

Laten we vieren, samen onze droom dromen, en onze prayers aan het vuur meegeven.

 
eenheidDuurzaamheid
Het festival Dag buiten de Tijd besteedt al jaren aandacht aan duurzaamheid. Zowel voor, tijdens als na het festival.

 • Een groot deel van de workshops en lezingen op deze dag gaat over duurzaamheid of duurzame oplossingen; permacultuur, natuur beleving, recycling.
 • De locatie die goed bereikbaar is met OV en stimuleren gebruik hiervan.
 • De catering biedt alleen biologische hapjes en drankjes aan
 • We maken waar mogelijk gebruik van lokale en regionale leveranciers.
 • In de marktkramen worden veel zelfgemaakte producten verkocht waar materiaal wordt hergebruikt of ge-upcycled, zoals waskaarsen, kleding, en (kracht)stokken uit de natuur.
 • De Poespas Posse komt (mogelijk) dit jaar een speciale workshop voor kinderen geven. Kinderen worden op een speelse en leuke manier geprikkeld tot het apart inzamelen van papier.
 • Ook krijgen onze vrijwilligers dit jaar het draaiboek digitaal aangeboden.

respectRespect
En, last but not least: een van de pijlers van dit festival is respect. En dat dragen wij op de festivaldag volop uit. Respect voor de plek, voor bewoners, beheerders. Respect voor de geschiedenis, de gasten, de kinderen, de tijd en moeite van de vrijwillige organisatie. Respect voor de aarde en het water, en voor het veld dat we even mogen lenen van de schapen, ringslangen, ganzen en vogels.

Wij geloven ook dat respect niet alleen iets is wat je roept, maar iets wat je leeft, wat je uitdraagt met je gedrag.  In de wc’s hangt dan ook een oproep om de toiletten schoner en mooier achter te laten; door tekeningen te maken, mooie gedichtjes te schrijven, bloemetjes neer te zetten e.d. in de wc’s. En uiteraard is ook het festivalterrein nog schoner achterlaten dan we het aantroffen is een belangrijk motto van deze dag.

“Be kind whenever possible. It is always possible.” – Dalai Lama

I'm a hippy part II

1 Reactie naar Visie

 1. annemiek schreef:

  Oh wat jammer dat ik nu vandaag op de dag buiten de tijd 25 juli 2016 pas lees van een festival hieromheen oftewel n viering.. volgend jaar doe ik mee… stuur me een reminder alsjeblieft.. en t is een goede dag om een visionboard te maken.. voor mij.. heb t goed en leef je droom.

  Annemiek Haring

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 + twee =