2020

25 juli – Dag buiten de Tijd door  Nicole E. Zonderhuis
Ik organiseer deze 25 juli 2020 geen Dag buiten de Tijd samenkomst of festival.
Wel geef ik een online begeleiding met meditaties om het oude jaar los te laten en het nieuwe jaar goed te beginnen. De video hierboven is een introductie daarop.
Kijk op mayatzolkin.mijnecourse.nl . Je kunt nu dus waar ook ter wereld mee doen.
het is een mooie voorbereiding op jouw viering van de Dag buiten de Tijd en het nieuwe jaar. Ik ga in de online samenkomst in op de energie van het nieuwe jaar en hoe je je daar op kunt voor bereiden. Want het is niet alleen een nieuw jaar, maar ook het begin van een nieuwe cyclussen 13 jaar!

Wat is de ‘Dag buiten de Tijd”

In de 13 Manen ‘Maya’ Kalender 
is 24 juli de laatste dag van het Maya-jaar, 26 juli de eerste dag van het nieuwe jaar. 25 juli is dus de dag tussen de jaren in, de ‘Dag Buiten De Tijd’. Op deze dag wordt het oude losgelaten, de intentie voor een volgende jaar gezet, en met jong en oud het leven gevierd.
Wereldwijd zijn er mensen die op deze dag samenkomen. Sleutelwoorden voor deze dag: samen zijn, dromen delen van een vreedzame en duurzame samenleving, creativiteit, inspiratie opdoen en handreikingen krijgen voor het dagelijks leven.

Vanaf 2003 heeft Nicole E.Zonderhuis deze dag bekend gemaakt en georganiseerd als een festival Dag buiten de Tijd. Zie foto’s voor andere jaren.  Zie ook www.mayatzolkin.com voor achtergronden van de 13 Manen Kalender en de Dag buiten de Tijd.

Doot2020

Was is de dag energie?

De energie van dit jaar op 25 juli 2020 – Dag buiten de Tijd is:

Witte Magnetische Spiegel


Dresscode; Witte kleding, witte bloemen, drankjes, voeding…

Overname van bovenstaande tekst is alleen toegestaan met naam en bronvermelding:
© 2020 Nicole E. Zonderhuis – www.mayatzolkin.com

 

Regenboogbrugmeditatie
Traditioneel wordt op 25 juli om 13.20 uur  lokale tijd overal ter wereld de regenboogbrug meditatie gedaan. Ik heb hem hieronder gezet. Oefen wat van te voren om in je hart te kunnen zijn en niet in je hoofd.

Voor veel mensen is de regenboog een symbool van Vrede, een symbool van eenheid in mensheid – waar ieder met zijn eigen kleur iets waardevols toevoegt aan het geheel. Maar het is meer. Je kunt om de aarde een regenboog creëren door visualisatie die dat eenheidsbewustzijn bevordert. José Argüelles heeft de regenboogbrug meditatie gemaakt in aanvulling op de profetie van de regenboogkrijgers.
Beide begrippen legt Nicole Zonderhuis uit in deze video. De meditatie vergt wel enige oefening omdat gevraagd wordt een moeilijke 3D vorm te visualiseren. Tot 5 min is het uitleg. Ken je de meditatie? Dan kun je hier starten.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Zonder kinderen geen Dag buiten de Tijd

Kinderen zijn onze toekomst. Zij worden gevormd door wat wij hen aanbieden. De manier waarop wij tegen hen praten vormt hun innerlijke stem. Hoe wij met onze omgeving omgaan is hun voorbeeld. We zouden de kinderen niet alleen moeten leren lezen, we zouden hen moeten leren vragen te stellen over wat ze lezen. We zouden hen moeten leren alles te bevragen.

We vinden het belangrijk kinderen te laten opgroeien met ceremonie. Ze ervaren het als iets logisch, waar veel van ons volwassenen toch een terughoudendheid hebben gekregen. Ze zijn in het moment- volledig. En dat is Kracht. In ceremonie krijgen ze die kracht terug.
En daarna, weer loslaten. Niets meer en niets minder.
Prachtig toch?

Nicole

Kinderen @ DagBuitendeTijd2014-©FoppeSchut-P1030839

Geplaatst in Dag buiten de Tijd, kinderen | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Zonder kinderen geen Dag buiten de Tijd

Come, help heal the world

12729064_832956986833992_8424317584381543480_n

Geplaatst in Dag buiten de Tijd, inheemse culturen, inspiratie | Reacties uitgeschakeld voor Come, help heal the world

En we noemen hen primitief?

Geplaatst in inheemse culturen | Reacties uitgeschakeld voor En we noemen hen primitief?

Kunnen we het gevoel van empathie uitbreiden naar de hele mensheid?

We zijn als mens een Homo Empaticus. Dat is ergens in onze ontwikkeling ontstaan om te kunnen overleven. Wetenschappers weten inmiddels dat de mens in zijn hersenen spiegel neuronen heeft.  Als je iemand waarneemt die een emotie beleeft; boosheid, frustratie, afwijzing of vreugde,  dan maken onze eigen hersenen dezelfde verbinding aan waardoor je voelt dat je zelf deze ervaring meemaakt.
In het begin hadden we empathie met onze bloedverwanten: ons gezin en de stamleden. Later zijn we empathie gaan voelen voor anderen met hetzelfde geloof en redelijk recent in de geschiedenis is ons nationale gevoel ontstaan: wij Nederlanders… Als we in staat zijn ons gevoel van empathie uit te breiden, vraagt schrijver en empatisch profeet Jeremy Rifkin zich af of we de empathie die we voelen voor onze medemens en dier ook kunnen uitbreiden naar de gehele biosfeer? En daarmee onze ondergang kunnen stoppen. Kunnen we onze identiteit uitbreiden om de gehele mensheid te zien als medereizigers? Wat denk jij?

Geplaatst in duurzaamheid | Reacties uitgeschakeld voor Kunnen we het gevoel van empathie uitbreiden naar de hele mensheid?

Het ligt aan de maatschappij

blame society

Geplaatst in duurzaamheid | Reacties uitgeschakeld voor Het ligt aan de maatschappij

De schoonheid van de mens

Prachtig getroffen portretten door Heleen van den Berg van de bezoekers van de Dag buiten de Tijd 2014 – Gele Ster. Het filmpje is gemaakt door Avigdor Beker.
Het zien van deze mooie gezichten geeft mij weer de motivatie door te gaan met het organiseren van deze bijzondere dag.

Geplaatst in Dag buiten de Tijd | Reacties uitgeschakeld voor De schoonheid van de mens

Wie heeft er eigenlijk wel een plan voor de toekomst van de mensheid?

Denk je daar wel eens over na? Dat er allerlei handige uitvindingen worden gedaan in laboratoria en bedrijfjes, maar dat er niemand is die bekijkt wat de invloed kan zijn van deze uitvinding op de mensheid. Denk maar aan de atoombom. En dat er allemaal niemand is die dan een beslissing neemt – kan nemen – over deze uitvinding.
Het ontbreekt deze huidige mensheid aan een masterplan van hoe we willen dat onze toekomstige maatschappij er uit zou zien. We rennen wat rond, doen nieuwe uitvindingen zonder te weten wat het lange termijneffect zal zijn, produceren steeds meer, we verspillen, vervuilen…. maar waartoe? Wat is het plan achter deze acties?
Als we nu in staat zouden zijn afstand te nemen van onszelf en ons dagelijks leven en kijken naar de film van de tijd om te kijken waar de mensheid heenrolt, waar zouden we dan willen dat het heenrolt? Hoe zou je willen dat de toekomst zeven generaties na jou er uit zou zien?

Nick Bostrom is de oprichter van  ‘Future of Humanity Institute’- Instituut voor de Toekomst van de Mensheid. “Evolutionaire ontwikkeling wordt beschouwd als een onverbiddelijke trend naar hogere, meer complexe, en normatief waardevolle levensvormen.”  Nick heeft enkele dystopische scenario’s onderzocht waar lukrake evolutionaire ontwikkelingen, waarin wordt doorgegaan met de reeds ingezette trend van steeds meer complexe en intelligente vormen te produceren, allen leiden tot het geleidelijk uitsterven van alle vormen van zijn waar we nu belang aan hechten. Hij waarschuwt ons ervoor dat we nu moeten bedenken hoe dergelijke katastrofisch resultaten voorkomen kunnen worden. Onder bepaalde omstandigheden zou het de enige mogelijke oplossing zijn om een wereldwijd gecoördineerde beleid te voeren om deze evolutie van de mensheid te controleren. ” www.nickbostrom.com

Heb jij wel ideeën, of ken je mensen die dergelijke plannen uitzetten?  Reageer op deze post of via de mail.

Geplaatst in duurzaamheid, educatie, gezondheid, inspiratie, natuur | 5 reacties

We moeten omschakelen naar circulaire economie

We moeten met elkaar de switch gaan maken. Volgend jaar is het jaar dat we onze kennis en creativiteit – ons aarde tovenaarschap mogen vormgeven. Inspiratie daartoe kunnen we goed gebruiken: 

Top artikelen ter inspiratie:

We moeten omschakelen naar circulaire economie
Architect Thomas Rau.

“De economie van vandaag is niet gebaseerd op kringloopdenken, maar is juist lineair. We winnen grondstoffen, maken er spullen van, verbruiken ze, en gooien ze weg. Zo gaan kostbare grondstoffen defini­ tief verloren. Bovendien vervuilen we het milieu tijdens de levenscyclus van de spullen, bijvoorbeeld door co2 uit te stoten in de productiefase. Die manier van doen spot met de wetten van een gesloten systeem. Het is onhoudbaar.”
https://www.triodos.nl/downloads/over-triodos-bank/kleur-geld/economie-opnieuw-uitvinden.pdf?audience=About+Triodos

 

Welvaart zonder groei
Tim Jackson over het loslaten van de groei-economie.

Jackson: “Ons begrip van welvaart leunt te eenzijdig op groei in economische zin. Bedrijven en politici moedigen mensen aan om, met geld dat ze niet hebben, dingen te kopen die ze niet nodig hebben.We tarten met zijn allen de grenzen van wat de aarde aankan.” Een economie zonder groei is niet gemakkelijk te realiseren, geeft hij grif toe. Jackson: “Dat vergt een volledig andere structuur waar we langzaam aan moeten bouwen. Lees alles op: http://dekleurvangeld.nl/welvaart-zonder-groei/

Geplaatst in duurzaamheid, educatie, natuur | Reacties uitgeschakeld voor We moeten omschakelen naar circulaire economie

Foto’s 2014

Wat zijn we met zo velen het Nieuwe jaar goed begonnen op Fort Blauwkapel! Mijn hart  is vol dankbaarheid over wat we daar met elkaar hebben neergezet. Na de start van het festival cirkelden 3 buizerds nieuwsgierig over het festivalterrein. Toen zoemde het al…Nadat het ceremoniële vuur aan was – en dit als centrale plek fungeerde – de reuzenbellen over het terrein zweefden, en we samen stonden was de magie van een Dag buiten de Tijd voelbaar.
Nicole

Met grote dank aan fotograaf Foppe Schut voor de prachtige onderstaande foto’s.

Op Facebook vind je nog meer foto’s:
bij de festival eventpagina
63 foto’s van Heleen van den Berg
80 foto’s van Avigdor Beker

Geplaatst in educatie, gezondheid, inheemse culturen, inspiratie, kunst, natuur, wetenschap | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s 2014