wat is

Foto’s Festival Dag buiten de Tijd 2014

Over het Festival Dag Buiten de Tijd
een magische dag om samen het leven te vieren

 De Dag buiten de Tijd is een ééndaags buitenfestival met visie waar kunst, natuur, cultuur, kinderen, duurzaamheid, bewustwording, cultuur en wetenschap samenkomen op 25 juli. Het wordt sinds 1997 in Nederland gevierd. Het is een dag waarop wereldwijd mensen samen komen. Sleutelwoorden voor deze dag: samen zijn, dromen delen van een vreedzame en duurzame samenleving, creativiteit, inspiratie opdoen en handreikingen krijgen voor het dagelijks leven.

Het is een dag waar kinderen meer dan welkom zijn als vormgevers van de toekomst. Er heerst een vreedzame gemoedelijke sfeer. Respect voor elkaar en de plek staan voorop. De ruimte sprankelt door het natuurlijke groen, mensen in feestelijke zomerse kleding, de kleurrijke marktkramen en tipi’s.

Organisator van de Dag buiten de Tijd Nicole Zonderhuis zegt: “Ik geloof dat iedereen verlangt naar vrede, naar een samenleving in balans waar iedereen een volwaardige plek inneemt. Ik geloof dat dit verlangen een realiteit kan zijn. Daarvoor moeten we samenkomen,  elkaar ontmoeten in eenheid en dankbaarheid, aangeraakt worden door elkaars magie.  Deze ruimte zet ik neer met de Dag buiten de Tijd. Kom en vier deze dag met ons.”

watkrijgje14

 

7 Thema’s
Alle activiteiten op het festival hebben te maken met één of meer van deze thema’s.
themas

 

 

 

Achtergrond Dag buiten de Tijd

De ‘Dag buiten de Tijd’ komt uit de 13 Manen ‘Maya’ Kalender, een eeuwenoude maar ook eigentijdse manier om naar het fenomeen tijd te kijken. 
24 juli is de laatste dag van het Maya-jaar, 26 juli de eerste dag van het nieuwe jaar. 25 juli is dus de dag tussen de jaren in, de ‘Dag Buiten De Tijd’. Op deze dag wordt het oude losgelaten, de intentie voor een volgende jaar gezet, en met jong en oud het leven gevierd.
Er zijn wereldwijd mensen die met de 13 Manen Kalender werken. Zij zijn verenigd in The Foundation for the Law of Time en het Planet Art Network. Zie ook www.mayatzolkin.com voor achtergronden van de 13 Manen Kalender, Planet Art Network en de Dag buiten de Tijd.

Locatie
Het Festival de Dag buiten de Tijd vindt altijd buiten plaats op een lokatie met gras, bomen, vuurplaats en water, liefst centraal in het land. Na jaren zwerven vonden we in 2013 opeens om de hoek de ideale festivallocatie: Fort Blauwkapel in Utrecht. De Dag buiten de Tijd 2014 vieren we graag weer op deze bijzondere cultureel erfgoed-locatie in Utrecht.

Eerder waren we te gast bij het Woldhuis in Apeldoorn (2003), Samaya in Werkhoven (2006), Landgoed de Horst in Driebergen (2007, 2008, 2009), woon-werkgemeenschap De Vlierhof in Duitsland (2010, 2011), Gast- en zorgboerderij de Zonnebloem in Winterswijk (2012) , en Fort Blauwkapel Utrecht (2013).

lijntje

 

Beide symbolen zijn kenmerkend voor de ‘Day out of Time’ vieringen wereldwijd.
Wereldwijde vieringen 25 juli 2013

bannerofpeace_klein

Symbool Banner of Peace
Het is een oud symbool dat op krachtplaatsen gevonden wordt. De 3 rode stippen staat symbool voor Religie, Kunst en Wetenschap die samenkomen in de grote cirkel van cultuur. Zonder onze culturele erfenis zou het leven veel van zijn waarde verliezen. De kleur is rood als ons bloed dat we allen delen: Tweevoeters, Viervoeters, Geenvoeters, Gevleugelden, Gevinden, Kruipers, en de insecten die vliegen, ze hebben allemaal rood bloed. Allemaal dragen we bij aan het evenwicht van het geheel. Meer over de ‘Roerich vlag’ ofwel Banner of Peace

regenboogbrug

Symbool Regenboogbrug
De regenboog is een universeel symbool voor eenheid en liefde. De aarde die omringd wordt door een regenboogbrug staat symbool voor een tijd waarin alle onze dierbaarste dromen samenkomen. Die tijd is aangebroken. Als de regenboogbrug verschijnt is het positieve op Aarde krachtiger geworden dan de negativiteit. De Regenboogbrug is een sterk beeld om in je hart te dragen.
Het heet RegenboogBrug omdat het de Aurora Borealis van de Noordpool zou verbinden met de Aurora Australis van de Zuidpool, en zo een beschermde band zou vormen rondom de Aarde.  Lees meer over de Regenboogbrug en de Rainbowbridge Meditation

lijntje 

4 reacties op wat is

 1. Son schreef:

  Hallo!!

  Ik wilde graag vragen of er nog ruimte is voor het geven van kinder workshops en of er nog plek is voor een kraam?
  Ik hoor graag van u.

  Vriendelijke groet Sonja Mantje

 2. Daisy Scholte schreef:

  Beste organisatie,

  Ik heb een vraag over het deelnemen aan het festival als workshopgever. Ik doe een campagne tegen voedselverspilling en ben bezig met het ontwikkelen van een boek waarin ik 500 tips geef om thuis verspilling te voorkomen. Het lijkt me heel leuk en passend om tijdens Dag Buiten de Tijd tips te delen/te laten zien en te vertellen over mijn boek. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden.

  Groeten,
  Daisy Scholte

 3. Elisabeth Intiq Shurikuna schreef:

  Wat leuk, wat leuk, dat filmpje. En wat een mooie muziek (en tekst) erbij. Je proeft de liefdevolle sfeer die er hing. Jammer dat ik het gemist heb.

 4. merel de groot schreef:

  Wat een prachtige compilatie van die wonder mooie dag…….dat was weer even nagenieten 🙂 …………………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 − een =