Meteoriet op Fort Blauwkapel

Op deze plek, op Fort Blauwkapel, is in 1843  de grootse meteoriet van Nederland gevallen. Een steen van 7 kilo! En er zijn er slechts 4 gevallen in de Nederlandse geschiedenis.

“In de avond van 2 juni, terwijl veel mensen rondom het fort nog op het land werkten, klonken 3 of 4 op elkaar volgende explosies, die op kanonschoten leken, gevolgd door een angstwekkend fluitend of huilend geluid. De explosies waren tot in de wijde omtrek tot Harmelen en Driebergen te horen. Slechts een enkeling zag het gebeuren. De grond werd tot grote hoogte opgeworpen.”

De meteoriet is gevallen aan de Oostkant op het land van de boerderij met de naam Eben Heazer. Laat dit een naam uit de bijbel zijn van een gedenksteen die Samuel oprichtte; de Steen der Hulp. Eben Heazer betekent letterlijk ’Tot hier heeft God ons gebracht’.

Nu worden meteorieten ook spiritueel gezien als bijzondere stenen. Ze komen vanuit de grote ruimte naar onze planeet. Ze dragen energieën van hun reis door de kosmos mee.Men zegt dat meteorieten “gedachten en telepathie versterken, zorgen voor een groter bewustzijn en een connectie hebben met buitenaards leven. Men gelooft dat met behulp van een meteoriet je energie peil kan stijgen naar een Universeel niveau.”

Ik zie het daarom niet als toeval dat we naar deze plek zijn geleid. voor de Dag buiten de Tijd. 
Natuurlijk zou ik deze steen graag bij ons hebben deze dag, maar helaas. De steen ligt nu te rusten in het depot van de Hongaars geologische collectie in Boedapest.
Een tweede kleine steen kwam precies aan de andere kant van het Fort neer. 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.